mandag den 17. oktober 2011

Bør man dele sine opskrifter????

JA DA! Vi kan da lige så godt hjælpe hinanden :-)

Der er efterhånden mange der har spurgt efter opskriften på mine chokoladecupcakes med chokofrosting, så nu må det være på tide at dele den. Jeg mener at jeg har fundet opskriften på nettet engang, men jeg kan desværre hverken huske hvor eller hvornår. Jeg har prøvet forskellige slags chokofrosting, men denne her synes jeg altså er bedst. Den har en god smag af chokolade og er super nem at lave.
Her kommer opskriften, så nu er det bare i gang med at bage for jeg lover at de bringer lykke :-)

Opskrift på chokolade cupcakes (12 stk):
100 g mel
20 g usødet kakao
140 g sukker
1 ½ tsk. bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
50 g hakket mørk chokolade 70%


Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnås. Vend den hakkede chokolade i dejen.
Put papirsforme i en metalmuffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten. Bag 20 – 25 minutter og lad cupcakes afkøle inden frostingen smøres på.

Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk
50 g smeltet mørk chokolade 70%


Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.     Disse bagte jeg til Skt. Hans.

God fornøjelse :o)

2 kommentarer:

  1. Dem skal jeg bare prøve at lave næste weekend, når alle vores unger er samlet. Kommer nok til at lave en dobbelt portion ;-)

    SvarSlet
  2. Jeg glæder mig til at høre om resultatet :0)

    SvarSlet