lørdag den 25. juni 2011

Sankt Hans

Sankt Hans er en dejlig aften synes jeg. Ikke mindst fordi man kan have gæster og være sammen på en meget meget uhøjtidelig måde og så samles mennesker sig bare helt naturligt om et  bål. Det er dejligt!
I torsdag havde vi gæster til Sankt Hans. Jeg tror vi var 23 rundt om bålet. De mørke skyer trak ind over os først på aftenen og regnen kom. Alligevel var der ingen sure miner :-) Vi blev ved bålet med snobrødspindene i hånden og konstaterede gang på gang at, "det er bare en byge" eller "den driver over" eller "det stopper om lidt" osv. Det var bare rigtig hyggeligt, at folk bare tog regnen som noget det nu engang er; bare lidt vand :-) En nævneværdig ulempe ved regnen er dog, at vinen blev fortyndet, men min far og svigerfar måtte bare drikke lidt hurtigere, så jeg tror ikke de to synes det var en ulempe ;-)

Vi var enige om, at menuen kun skulle være noget der kunne tilberedes over bål og spises af paptallerkener. Jeg havde lavet lidt snobrødsdej og krydderfars (krydderfars på pind med bacon om, er en sand vinder). Udover det var der pølser, bacon og så havde jeg lavet pitabrød med tomat, ost og skinke, som blev pakket ind i staniol og så ind i bålet. Til dessert fik vi grillede bananer med. whiskey, brun farin, flødeskum og vanilieis. Til dem der ikke er fan af grillet banan, havde jeg lavet lidt cupcakes med chokofrosting til kaffen.


Når natten falder på og det eneste lys er det fra bålet, så kunne man jo sidde ude hele natten.

De sidste gæster kørte ved 01. tiden om natten og trods en "byge" på en lille times tid, ja så havde vi alle en dejlig aften ude i det fri :-)

2 kommentarer:

  1. Ej, det lyder bare drøn hyggeligt - og sikke en god idé med menuen.
    Her stod den desværre på arbejde, så der blev ikke rigtigt fejret midsommer her.

    SvarSlet
  2. Hov Helle.... hvor er dog din fine blog???

    SvarSlet