tirsdag den 26. juli 2011

FLØDEBOLLER


Opskrifter :)

Alle i vores lille familie er helt vilde med hjemmelavede flødeboller.
Her kommer opskriften på ca. 25 stk. :)

500 g ODENSE Ren Rå Marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
250 g ODENSE Mørk overtræk



  • ODENSE Ren Rå Marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180 °C i 5–8 min.
  • Til guf tager du 300 g sukker og 1 dl vand koges op. Lad det yderligere koger i 2 min.
  • 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
  • Guf piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i mindst 15 min. Guffet skal være helt stift og fast.
  • Guffet sprøjtes på marcipan-bundene med en plastikpose og flødebollerne bages i ca. 5 min. ved 180 °C, så de får en fast overflade.
  • Efter afkøling pensles/dyppes flødebollerne med smeltet ODENSE Mørk Overtræk.

Uuuuhmmm... de er SÅ lækre :0)

4 kommentarer:

  1. Så lækkert det der..........skal heeelt sikkert prøves :o)
    Kh Helle

    SvarSlet
  2. De er rigtigt gode, jeg bruger samme opskrift.

    V.h.
    Peter

    SvarSlet
  3. Ja, Helle, dem må du helt sikkert prøve :-)

    Peter, ja de er rigtig gode ik!? Jeg køre dem rigitg lang tid på køkkenmaskine (med piskeriset) for så bliver de ligesom lidt mere faste. Mmmmmmm :-)

    SvarSlet
  4. Nøj nu løber mine tænder altså i vand...

    SvarSlet