torsdag den 17. januar 2013

Endnu en lille ny i familien... snart!


Vi har de sidste to år talt om, hvornår vi skulle få hund nr. to. Vi har i forvejen vores store dejlige vamsede labrador retriever Saxo, som fylder 5 år her i foråret.Vi er dog de forgangne år kommet frem til, at tiden ikke har været der, for det er virkelig noget man skal gøre sig 100 % klart INDEN man tager ud og ser på hvalpe! Køb af hvalp MÅ ALDRIG være et impulskøb!!!

Nu har vi talt frem og tilbage igen. Har vi tid nok? Har vi overskud og tid til opdragelse og den intensive træning det første halvandet år? Har vi lyst til dobbelt så mange hundehår? Har vi plads til endnu en hundekurv i bryggerset? osv osv. Alle disse spørgsmål er besvaret og vi er faktisk kommet frem til, at nu er det nu! Ja, vi er klar til endnu en hund. Weeee :0)

Godt så, nu er dét på plads. Så nu kan spørgsmålene så starte forfra igen. Hvilken race skal det være? Skal det være en hund der også kan bruges til jagt, når nu manden har denne store passion? Skal det være en stor eller en lille hund? Skal det være en hanhund eller en tæve?..... Denne grundige research er allerede startet og vi er indtil videre kommet frem til, at racen skal være til både familiehund og jagthund. Jeg kunne ellers godt tænke mig en chow chow, som er en rigtig god familiehund, men desværre har den ikke jagtinstinkt i generne, så det må blive en anden gang. Mon ikke valget falder på en labrador igen??? Men hvilken farve skal det så være? Brun, sort eller gul?


Ja spørgsmålene er mange, men det er så vigtigt at man tager alle disse overvejelser alvorlige og giver sig tid til det. Hunden skal være hos os de næste mange år og der er alt for mange dejlige hunde, der havner på penionat eller bliver aflivet, simpelthen fordi ejerne er nogle fjolser, der ikke tænkte sig ordentligt om fra starten og ikke satte sig ordentligt ind i hvad det vil sige at tage ansvar for en hund!!!

Saxo på 10 uger tager sig en middagslur med Christian

Saxo er til svømning første gang

Afslappet og veltilpas efter svømning

Selvfølgelig er hundene med når familien kælker

Saxo passer på pigerne...altid!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar