torsdag den 16. juni 2011

Lolland min fødeø

Jeg er født og opvokset på Vestlolland. Jeg har haft en dejlig barndom med en nærværende mor, en hårdtarbejdende far, nogle dejlige omsorgsfulde søskende og en masse venner. Jeg havde det skønt som barn på lolland og kunne ikke tænke mig at have vokset op andre steder i verden! Jeg havde bare aldrig forestillet mig, at det netop var på Vestlolland at jeg skulle tilbringe størstedelen af mit liv! Jeg har altid haft lidt vilde drømme. Jeg skulle ud. Ud og rejse, ud og opleve, ud og udforske. Den del af mit liv har jeg endnu tilgode, for bortset fra lidt Backpacking i den vilde natur i Australien, ja så er jeg endt på Lolland igen, da min søde mand har et landbrug hernede. Det har taget mig mange mange år, at vænne mig til tanken om, at det er på Lolland jeg skal tilbringe resten af livet. Man er på en eller anden måde afskåret fra så mange ting hernede (herude!) og selv en drømmeuddannelse kan ikke altid lade sig gøre at få, bare sådan lige.
Som sagt, så har det taget en del år (og en del tålmodighed fra herren i huset), at acceptere, at mange af mine drømme ikke ville blive en realitet. Jeg kom til et punkt hvor jeg tænkte "Nej nu er det f..... nok. Jeg vil ikke spilde livet på at gå og ærgre mig over det jeg ikke har!". Jeg begyndte at se på det jeg rent faktisk har og som jeg ikke kan undvære. Det var noget af en øjenåbner! For der er jo ikke noget af det jeg har, som jeg kan undvære. Ikke noget, som jeg ville bytte væk for et liv i storbyen, karriere, rejser og hvad jeg nu tidligere havde drømt om. Det gik op for mig, at hernede har jeg jo ALT! Jeg er omgivet af min familie og den smukkeste natur. Hernede er der en ro, som jeg ikke kan leve uden. Der er skov og strand i gå-afstand, der er rådyr, harrer og fasaner i haven og omkring gården og meget meget mere.
I virkeligheden er jeg jo nok blevet lidt af en livsnyder. Jeg kan blive overvældet af lykkefølelse ved de mindste ting og ved noget, som mange nok bare ville ryste på hovedet af :) I går gik det op for mig, at det er NU vi skal lave hyldeblomstdrik.
 
Det er ikke noget der kan vente til om en mdr når vi har tid, for så har naturen gjort krav på hyldeblomstskærmene og de starter forvandlingen til bær. Hyldeblomstdrik er en af traditionerne som bliver overholdt. Børnene er med til at lave saften, man bryder sig ikke om at drikke det og det er til stor glæde for os voksne, som så blander det i et glas iskold hvidvin ;)
Her er lidt stemningsbilleder fra en overskyet dag i min have
Bålstedet med sansegyngen i baggrunden


Vores lille skov i haven


Jeg aner ikke hvad dette er, men smuk er den :)

Æbler som skal vokse sig store og saftige

Blommer som vi venter med længsel på skal blive modne

Udsigten fra baghaven
 
 Her følger et par billeder af 12 (eller 14) storke, der valgte at give os herude et visit :)
 


 
 

1 kommentar:

  1. Rigtig godt indlæg med mange af de tanker jeg også har gjort mig gennem de sidste mange år, måske vi snart skulle få taget os sammen og drikke den der kop kaffe sammen;-)Jeg er sikker på at vi har en masse at snakke om!

    SvarSlet