mandag den 25. juli 2011

Kagebagning i regnvejr

I weekenden var vi inviteret til fødselsdag hos nogle venner. Det var manden der fyldte 30 år og hans søde kone havde bestilt en traktorkage til ham. Den skulle jeg lave og det var ellers noget af en udfordring. Jeg gik i gang med pynten kl. 15.30 og kagen stod færdig kl. 23.00! Kun afbrudt af 1/2 times aftensmad (som min mand i øvrigt havde lavet, fordi jeg var for optaget af kagen). Resultatet blev faktisk okay, men den tog desværre lidt skade af den lange transport, selvom den blev overvåget med falkeblik. Vognen faldt lidt sammen bagpå og den fik en bule foran. ØV!!! Nå, men fødselaren blev glad, tror jeg, og det var jo sådan set det vigtigste :)


Når jeg skal aflevere sådan en kage, får jeg altid præstationsangst! For tænk nu hvis den der skal have den, slet ikke kan lide den! Det ville jo være forfærdeligt. Også fordi, at sådan en kage jo ikke er helt billig. Vores nevø fik en traktorkage fra en bager sidste år, som ikke var i 3D, men hvor traktoren blot var tegnet op på kagen. Sådan en kage kostede 800 kr.! Det var grunden til at jeg selv begyndte at lave kager, for jeg mente det var fuldstændig sindsygt at en kage skulle koste så meget! Nu er jeg så blevet en del klogere og har fundet ud af, at det virkelig ER dyrt at lave kager. Specielt hvis man bruger en god chokolade i stedet for kakaopulver (og det gør man selvfølgelig, for det giver en meget bedre kage). Problemet er bare, at jeg stadig synes det er for dyrt, så jeg får altid taget alt for lidt for kagerne og sætter dermed lidt penge til hver gang! Jeg kan bare ikke få mig selv til at sige hvor meget de reelt koster. Men det er ihvertfald sjovt at lave kagerne og jeg glæder mig til den næste udfordring :)

2 kommentarer:

  1. Hej Tina hvor er den flot.
    Henriks kone Annette laver også kager og de smager bare super , vi har lige købt en af hende her lørdags til Theodors navnefest og kenneths 30års fødselsdag. Jeg mener hun tager omkring 16 kr per person. Hun har en hjemmeside hvor hun ligger hendes kager en og hendes opskrifter. Hun er også begyndt at sælge ting til kager. knus Lone

    SvarSlet
  2. du er da for sindsyg til det der Tina ! Hvor er den bare flot. Jeg håber du vil lave en når vi engang skal holde en Jacob fest. Og det er jo håndværk og den slags koster så man skal ikke tage for lidt husk det. Og den slags er unica og det vil man gerne betale for eller den slags vil jeg i hvert fald selv gerne betale for. Så flot altså !

    SvarSlet