mandag den 19. november 2012

Langtidshævede boller.


Jeg har lige en opskrift, som jeg simpelthen må dele med jer.
 
Disse langtidhævede boller er fantastiske! Dejen røres sammen og kan stå i køleskabet i 3-4 dage, så når man får lyst til et hurtigt og ernæringsmæssigt okay mellemmåltid, så kan man lige smække et par klatter på bagepladen og vupti, så er der nybagte boller.
 
10 g. gær
4 dl. koldt vand
4 dl kærnemælk (eller andet syrnet mejeriprodukt)
1 spsk rapsolie
2 tsk groft salt
125 g. grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
600 g. fuldkornsspeltmel
100 g. hvidhvede (fint formalet fuldkornsmel)
 
Pynt:
Blå eller hvide birkes, sesamfra,
græskarkerner ellers solsikkekerner
 
Rør gær og vand sammen i en stor skål. Tilsæt resten af ingredienserne. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dejen er ret våd, så den kan ikke æltes med fingrene, men bare med grydeskeen. Nemt ik :) Dæk skålen med et låg og stil dejen til hævning i køleskabet mindst otte timer.
Slå dejen igennem med en grydeske. Form rustikke boller af den våde dej ( med spiseskeer dyppet i vand) og læg dem på en plade med bagepapir. Pynt bollerne med det du har lyst til og bag bollerne midt i en kold ovn. Stil ovnen på 225 grader og 20-25 min. senere er der sundt hjemmebag :)


 
 
 
 
Et hurtigt, sundt og nemt mellemmåltid. Hvis børnene kan betjene ovnen selv, så er de også nemme for dem og deres venner at lave, når de kommer fra skole om eftermiddagen og er ved at dø af sult. Bonus er, at børnene er stolte af at de selv har bagt :0)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar